Recreatief Volleybal: beweging voor senioren of toch echt (top)sport?

| 0

Elke woensdagavond na 20:00 uur verzamelen 20 tot 30 mensen zich op de twee achterste velden van sporthal Het Baken. Nadat de laatste nieuwtjes zijn uitgewisseld speelt iedereen zich op zijn eigen manier warm. Daarna neemt de trainer de training over en begint het echte werk: passing, opslag, aanval, kijken, anticiperen, communiceren, enz. Het doel is telkens de spieren weer effe lekker kietelen, weer een beetje beter gaan volleyballen en lekker ontspannen. Doordat teams bestaan uit mannen en vrouwen is de sfeer over het algemeen gemoedelijk.

Naast de wekelijkse training speelt elk team (vier in totaal) mee in de recreantencompetitie. Eén tot tweemaal per maand wordt een toernooitje georganiseerd in de regio. Op zo’n avond speelt elk team 4 wedstrijden. Eén wedstrijd bestaat uit 2 sets van 12:30 minuten. Per avond speelt elk team tegen 4 verschillende tegenstanders.

De stand wordt bijgehouden en aan het einde van het seizoen is duidelijk waar dit alles toe geleid heeft; degradatie naar een lagere klasse, handhaving of promotie naar een hogere klasse. Er zijn nu 3 klassen bij de recreanten. Van de 4 recreantenteams van Zeewolde (Mixed-up, 2000elf, Alisvoba en Perspectivo’s) spelen volgend jaar 3 teams in de hoogste klasse en 1 team in de middenklasse.

Een aanzienlijk deel van de spelers bij de recreanten heeft vroeger competitie gespeeld maar is daarmee gestopt vanwege andere prioriteiten in het weekeinde, (kleine) blessures of tijdgebrek. Een deel van deze spelers is rechtstreeks overgestapt van de competitie naar de recreanten. Een ander deel is na jaren afwezigheid weer begonnen met volleyballen. Naast deze “ervaren” spelers schuiven ook veel mensen aan die willen leren volleyballen. Een deel van hen schuift na een aantal jaren door naar de competitie. De recreanten zijn daarmee een “kweekvijver” voor nieuw talent bij de competitie.

Dus is recreatief volleybal “beweging” voor senioren?? Zeker niet. Bij tijd en wijlen wordt op het scherpst van de snede gevolleybald (dan is het echt “topsport”)……..maar daarna komt toch altijd weer die gemoedelijke gezelligheid.

Wil je meer informatie over volleyballen bij de recreanten voor jezelf of gezinslid, vriend, of goede kennis? Neem dan contact op met Ellis den Hoed (coordinator-recreanten@volleyzeewolde.nl).