U bent hier: Home › CWWPaginas › Nieuws

Nieuws

Alle nieuwtjes van onze club vind je hier!

SMASH Toernooi CMV N6 en N4 in Elburg afgelopen 7 Oktober
   (17-10-2017)

Op 7 oktober begon voor CMV N6 en CMV N4 het volleybalseizoen met een smashvolleybaltoernooi in Elburg. Om 9 uur begon N6-2 (Connor, Boaz en Yurian) vol energie en enthousiasme tegen EVV. Ze wonnen en verloren een set, maar het saldo was in hun voordeel en dus zagen ze de wedstrijd als 'gewonnen'. De tweede wedstrijd speelden ze tegen Swift. Een degelijk team waarbij het 3x spelen al goed uit de verf kwam. De eerste set was spannend, maar ging nipt met 16-14 verloren. +

De tweede set was iets duidelijker in het voordeel van Swift, maar het enthousiasme bleef. In de wedstrijd die ze nu 'vrij' waren, moedigden ze N6-1 aan: Job, Thomas en Stan, die intussen ook waren aangekomen en hun wedstrijd tegen ESV goed van start gingen. Ook zij wisten 1 set te winnen en 1 te verliezen. Daarna speelde N6-2 alweer hun laatste wedstrijd tegen EVV, die ook in een gelijkspel eindigde. De standen werden niet officieel geregistreerd, het moet leuk blijven is de reden. Toch zie je aan de jongens dat ze echt wel in de gaten houden hoeveel ze winnen en verliezen, dat wedstrijdelement is wel degelijk belangrijk voor ze . We zullen zien hoe het in de loop van dit seizoen gaat! Tot grote teleurstelling van met name Connor was het toernooi daarmee voor hen al voorbij.

Nog even gekeken bij de andere drie, die speelden tegen Udeo. Ze waren lekker op dreef met goede opslagen en af en toe een supermooie smash(met sprong); het publiek genoot ervan (o.a. de oma van Thomas). Wij reden langs de paarden, schapen en runderen weer terug naar Zeewolde en de andere jongens speelden nog even door. Hopelijk een C-jeugd team in opbouw, gezien het enthousiasme gaat dat vast goed komen!

 

Deel via: Twitter / Facebook

(Terug naar boven)


Sportique Heren 1 verliest kleurloze wedstrijd
   (17-10-2017)

Aan de voorbereiding kon het ditmaal niet liggen, onze mannen waren ruim op tijd in de zaal en ook werd weer gespeeld op de oude vertrouwde tijd: 19.30. De oorzaak kan ook niet worden gezocht bij de scheids, het publiek of de tellers. Nee, de lange mannen van Zeewolde begonnen evenals alle andere wedstrijden in de derde divisie té gespannen aan de wedstrijd. Dit leidde tot geforceerd spel zonder pit. Tel daarbij op de vele servicefouten en je hebt het verloop van de eerste set in een notendop: 19-25.

Een peptalk van coach Rob bracht weer een klein beetje vuur(vonkjes) in het team. Na een aarzelende start in de tweede set werd tijdens de rest van deze en de volgende set bij vlagen iets van het vertrouwde volleybalspel van onze heren van Sportique zichtbaar: er werd weer gestreden voor elke bal en iedereen loste dingen voor elkaar op; de serviceserie van Erik Burggraaf tijdens de derde set mag hierin niet onvermeld blijven.

Hiermee werden de tweede en derde set eenvoudig gewonnen: 25-20 en 25-19. Het feit dat hier slechts vlagen van goed spel voor nodig waren en geen volledige set drukt eigenlijk al direct de werkelijke krachtverhoudingen uit. Het is dan ook des te meer een schande dat Zeewolde hierna weer inkakte naar het niveau van de eerste set. Zonder glans werden de vierde en vijfde set weggegeven: 16-25 en 11-15. Overigens was dit verlies niet alleen aan het fantasieloze spel van Zeewolde te danken. Een eervolle vermelding gaat naar de kleine nummer 5 van de tegenstander, die met een uitstekende blokkering en dito aanval een groot deel van de punten wist te verzilveren.

Komend weekend hebben de heren van Sportique Zeewolde H1 geen wedstrijd. De eerstvolgende wordt zaterdag 28 oktober gespeeld tegen SSS H3 uit Barneveld, die tijdens de oefenwedstrijden voor aanvang van de competitie nog werden verslagen. De eerstvolgende thuiswedstrijd is op vrijdag 3 november om 21.15 in Het Baken.

Deel via: Twitter / Facebook

(Terug naar boven)
Ogenblik a.u.b. ...