Home

12-11-2017

Aan alle leden (en ouders van leden) van de Volleybalvereniging Zeewolde.

Om (competitie-)wedstrijden te kunnen spelen zijn scheidsrechters nodig. Gelukkig zijn er al een heleboel vrijwilligers binnen, maar ook buiten onze vereniging die het spelen van wedstrijden mogelijk maken. Hier zijn we als vereniging heel erg blij mee.

Het bestuur wil graag stimuleren dat zo veel mogelijk leden de spelregels kennen en waar mogelijk (bijvoorbeeld bij zaalwacht of andere activiteiten) beschikbaar zijn voor het fluiten van wedstrijden die vanuit de NEVOBO worden georganiseerd.

Op de website van de NEVOBO kun je een spelregeltoets maken:

https://www.volleybalmasterz.nl

Vermeld bij het inloggen je NEVOBO-relatiecode. Als je de spelregeltoets met goed gevolg afsluit verdien je een spelregelbewijs. Als je in bezit bent van dit spelregelbewijs mag je wedstrijden fluiten tot en met de 3e klasse (senioren), en jeugdwedstrijden tot en met 1e klasse.

Als je al scheidsrechter bent of de toets al gemaakt hebt, dan hoef je dit uiteraard niet nogmaals te doen.

Zorg dat je de spelregels kent en help de vereniging met het fluiten van wedstrijden.

Bedankt en met sportieve groet,

De scheidsrechter coördinator

Het bestuur van de Volleybalvereniging Zeewolde

06-11-2017

Sportique Heren 1 speelt met bravoure en verslaat nummer 2

Het eerste herenteam van volleyzeewolde heeft afgelopen vrijdag haar eerste winst van het seizoen behaald. In thuishal Het Baken werd met bravoure gespeeld en was het niveau dat vorig jaar werd behaald eindelijk weer zichtbaar. De ervaren heren van Vocasa -momenteel tweede en vorig jaar nog kampioen in de derde divisie - werden met 3-2 verslagen.

Tino ontbrak nog steeds aan de selectie vanwege een blessure en het was de bedoeling van Zeewolde om te starten met Dion Roffel als spelverdeler, Paul de Jong en Tim Oorbeek als passer-lopers. Verder met Marc Reijers als diagonaal, Koos Jol en Nick Torn op het midden en Nick Veldhuyzen als libero. Een knullige fout op het opstellingbriefje (we noemen geen namen) zorgde ervoor dat Nick en Marc waren verwisseld. Dit zorgde voor reuring, nog voordat de eerste set begonnen was. Er werd gesmeekt bij de tweede scheids, de eerste werd erbij gehaald, maar beide arbiters waren onverbiddelijk, de wedstrijd zou met deze opstelling moeten beginnen.

Niemand zei het, maar iedereen dacht het. Je zag de heren van Vocasa grinniken, terwijl de gezichtsuitdrukkingen van onze lange mannen boekdelen spraken. Marc was zachtgezegd ‘not amused’ dat hij er achterin uit werd gewisseld door de libero terwijl Nick mocht blijven staan. Een andere oplossing was echter niet voorhanden. Om een lang verhaal kort te maken: ondanks, of wellicht juist dankzij de gedachte dat met deze opstelling de set ‘toch al verloren was’ en er dus niets meer te verliezen was speelde Zeewolde bevrijd en zonder schroom. De blokkering stond als een huis en wat niemand verwachtte gebeurde: er werd met 25-18 gewonnen!

In de tweede set bleek de klasse van de ervaren tegenstander. Zonder het koppie te laten hangen knokten ze zich terug in de wedstrijd en moest Zeewolde haar meerdere erkennen: 17-25. Een eervolle vermelding voor de spelverdeling aan overzijde mag hierin niet ontbreken. Hoe de bal vanuit onmogelijke hoeken loepzuiver bij de antenne kwam leek wel tovenarij.

De derde set had Sportique Zeewolde heren 1 het publiek weer achter zich en dat zorgde voor net dat extra duwtje. Met mooi spel aan beide zijden kreeg de tribune een waar spektakel voorgeschoteld. Overigens mag het spelinzicht van de tegenstander hier benoemd worden. Met trucjes als het lopen van een staffeltje werd de blokkering niet op het verkeerde been gezet; Zeewolde moest het hebben van zuiver en solide spel. Door de uitstekend verzorgde passing en dito verdeling werd de juiste voorsprong opgebouwd en vastgehouden tot het einde: 25-21.

De vierde set was er een om snel te vergeten. Onmogelijk veel servicefouten aan eigen zijde en een aantal serviceseries van Vocasa zorgde ervoor dat in no-time 8-25 verlies op het scorebord stond; snel verder naar de vijfde set. In de wetenschap dat alle oneven sets waren gewonnen werd ook deze met goede moed gestart. Met voorsprong werd gewisseld van kant en mede dankzij de steun van het publiek kon deze set met 15-11 worden gewonnen.

Met deze winst zijn 3 punten verdiend voor de ranglijst. Belangrijker is echter de wetenschap dat we best wel kunnen volleyballen, als we maar durven spelen. Volgende week mogen we in Zetten tegen Xanthos H1 laten zien dat we dit kunstje kunnen doorzetten. De eerstvolgende thuiswedstrijd is op vrijdag 17 november om 20.00 in Het Baken. De ervaren heren van Voorwaarts (met enkele ex-topspelers) zijn een jaar eerder dan Zeewolde gepromoveerd en eindigden vorig jaar als derde. Publiek is van harte welkom om ons ook dan weer naar de overwinning te supporten.

17-10-2017

Scheidsrechters gevraagd voor CMV Volleybaltoernooi Zeewolde 9 December 2017

Komende zaterdag hebben onze jongste sterren van de CMV-volleybal hun eerste Wedstrijdtoernooi in Ermelo. Op Zaterdag 9 December gaat het CMV volleybal toernooi  in Zeewolde van start. Hiervoor zijn we binnen de CMV nog op zoek naar enthousiaste scheidsrechters die een aantal wedstrijden willen fluiten. 

 

Lees meer...Vorige nieuwsberichten nog lezen?


Ogenblik a.u.b. ...